Liten paus

Är just nu hemma och tittar till Seti, ska snart tillbaka till skolan och fortsätta fixa till schemat. Precis min tur att nästan allt krockar :p

Senare idag är det fotografering, tipsrunda, "mina fridhemsvänner" (har ingen aning om vad det är), plus lite till. Allt avslutas med mat klockan 20:00. Lika lång dag som igår det vill säga.

Nu tar jag även med mig videokameran så vi får se vad för nåt roligt som kommer dyka upp här!


Socialt värre!

Sitter just nu hemma och ska snart gå och lägga mig. Hela kvällen har jag gått runt i de olika elevhemmen och snackat med både nytt och gammalt folk. Känner mig ganska sliten med tanke på att jag har hållit igång hela dagen men hade ändå inte haft något emot att stanna lite längre.

Dock börjar jag klockan halv nio imorgon och vad jag har förstått så är även denna dag kanska packad med aktiviteter så det gäller att vara utvilad. Kan verkligen inte tänka mig en till 11-timmars dag efter en natts festande ;)

För att jag inte har någon vettig bild till detta (måste verkligen bli bättre på denna punkt) så kommer här en söt ikon på ett anteckningsblock!

Anteckningsbok


Sekten från Fridhem

Idag blev det en lång skoldag. Började klockan 10 på morgonen och kom precis hem.
Normalt sett är dagen kortare men klockan halv två idag började vi med att sätta ihop en timme lång show för ettorna som vi sedan spelade upp klockan 7. Emellan hade vi grillning och för oss profilare (dvs. inte musik, skriv, teater eller film) var det information i klasserna och "lära känna lekar" tills klockan tre.

Som ni kanske hade gissat så lämnades planeringen åt "kulturarna" och klockan fyra blev det min uppgift att sätta ihop en affish som berättade om evangemanget. Det var klart lite över fem och ett tag senare fanns de över hela skolan, vilket lämnade en kvart kvar att äta på innan repetitionen.

Det blev iaf jättelyckat och vi fick en massa bra respons både från personal, ledning men framförallt elever. Det hela gick ut på att Fridhems egna sekt hade årsmöte och berättade om lite olika stadgar som följdes av en demonstration och sedan klubbning. T.ex. var en stadga "På Fridhem är vi extremt pretentiösa" vilket följdes av en jazz improvisation av bandet och sedan klubbning.

Tyvärr finns det inga bilder, vad jag vet, annars hade jag lagt upp ett par stycken. Sjöng till och med i det sista numret (enda där alla sektmedlemmar var med) och trots att jag inte kan sjunga så gick det bra. Men framför allt så hade vi riktigt kul!

/Sam.


Cupcakes!

Bakade precis cupcakes som blev hur goda som helst, dock såg de inte ut riktigt som jag hade tänkt mig men det funkar ändå.

Mina Cupcakes
Bilden är inte så bra men det är ljusgrön frosting med silverkulor och godis (typ m&m's peanut) på chokladmuffins. Egentligen ville jag ha hjärtströssel, ni vet sådana rosa och lila hjärtan,  men det fanns inte så det blev detta istället.


Söndag

Just nu sitter jag framför datorn och skriver ett inlägg därför att jag har tråkigt. Söndagar brukar inte vara speciellt roliga men idag är det lite värre än annars. Det finns ingen som vill hitta på något med mig för tillfället heller så det blir att vänta tills ikväll och party, party.

Än så länge har det faktiskt inte kommit så många nya elever till skolan men vi börjar ju imorgon så det lär väl trilla in folk ända fram tills ikväll.  Folk = fest <3


15/08/09

Inget passerkort för mig förrens på måndag! Jag var och frågade på skolan samt fixade räkningarna inför terminen.
Träffade även en kompis som jag "hjälpte flytta" dvs sprang bakom och pratade med samt bar något lite då och då, trevligt var det iaf.

Även om det har slutat regna så är det ganska grått och trist ute, vilket kan förklara varför det var så få elever som flyttat in. Förra året var det fullt med folk överallt vid den här tiden (då var det även strålande sol) så jag blev en aning snopen när jag sammanlagt såg 5 elever. Udda.

Moln


Regn

Det har regnat hela morgonen och gör det fortfarande. Inte lite regn heller utan ungefär som om någon skulle ha ställt en vattenspridare på taket... varför man nu skulle vilja göra det.

Tänkte bege mig till skolan och höra om jag kunde få tillgång till datasalen när det slutat :)


Kladdkaka

Åt precis upp den sista biten kladdkaka (som jag bakade igår). Så gott <3

Ouch tårta


Anledningen till detta inlägget är att jag har en kategori som heter mat... med bara ett inlägg än så länge. Därför får det inlägget sällskap av detta.

Då jag känner att jag måste skriva något mer så kommer även mitt recept på kladdkaka.

3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
50 g margarin

Rör ihop socker, mjöl, kakao och vaniljsocker.
Smält smöret och rör i tillsammans med äggen.
Häll i smeten i en form och sätt in i ugnen (beroende på vad du har för form så kan du smöra och bröa/strö den först)
20 - 30 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den, i 200°
Klart!


14/08/09

Idag har jag varit duktig och städat lägenheten, det var iof inte speciellt stökigt förut men ibland bara måste man. Har även suttit ute på balkongen ett tag med Seti då det var sol ute, för första gången på en månad känns det som.
Blev faktiskt lite brun, dock inte tillräckligt så jag ska cyckla ner till solariet om ett tag och bättra på brännan lite.

Känns en aning sådär att lägga pengar på men det kostar bara 20 kr vilket betyder att jag kanske inte kommer att se ut som jag legat under en sten hela sommaren. Tro det eller ej men jag var faktiskt i Turkiet en vecka i mitten av juni men är fortfarande jätteblek :O


 Raincloud = Svensk sommar.

Nya skor

Monki har fått in ett par nya skor som verkligen känns som ett måste i höst.

Sko från Monki Sko från Monki

Finns i två färger, svart och svart & vit. Vet faktiskt inte vilken jag föredrar, den randiga är riktigt fräck men kanske en aning för uppmärksam. Kostar 500 kr <3

Sötaste armbandet!

Hittade precis ett armband som är sötare än socker :]

Armband av Acrylicana (DA)

Armbandet finns att hitta på DA i acrylicana's portfolio (som har mycket mer än bara armband).

Fem favoriter från Forever21

Mina favoriter på Forever21 just nu!
Klicka på en bild för att se en större version


Klänning från forever21 - 17.80 Tröja med panda från Forever21 - 10.90 Jacka från Forever21 - 27.80 Linne från Forever21 - 14.90 Cardigan från Forever21 - 10.50

1. Svart klänning med spets, 17.80$ (ca. 130 kr)
2. Tröja med panda och cookie, 10.90$ (ca. 80 kr)
3. Mörkblå jacka med korta ärmar, 27.80$ (ca. 200 kr)
4. Sött linne med mjukglass, 14.90$ (ca. 100 kr)
5. Öppen cardigan i mörk teal, 10.50$ (ca. 80 kr)


Skoldags

Idag är det ytterligare en dag närmare till skolan börjar och jag är nästintill hyper. Som sagt så börjar skolan på måndag men de nya eleverna kommer på lördag och söndag (de flesta på lördag) vilket betyder att det kommer vara fullt med liv överallt.
Självklart kommer jag bege mig till skolan och spana in folket i övermorgon och förhoppningsvis få tillgång till datasalen. Tror dock inte att det går med tanke på att de inte brukar dela ut passerkorten förrens skolan börjar officiellt, men man vet ju aldrig <3 För er som har missat det så kan jag berätta att jag bor ju inte på skolan utan två kvarter bort, men det är nära nog.

Det enda som inte kommer att vara så kul är alla böcker man måste köpa in, kommer bli dyyyrt. Att CSN dessutom tycker att jag inte behöver pengar förrens i slutet av september hjälper ju inte precis. Man kan ju undra hur de har tänkt O_o


12/08/09

Idag ska jag och en kompis köra till en liten sjö och rasta min katt, låter inte så spännande men det är något iaf.
Har även upptäckt att blåbär är gott till tacos :)


Ny klänning på Nelly.com

Att Nelly får in nya klänningar ganska ofta är ju inte en nyhet men denna gång tänkte jag uppmärksamma en klänning som ser riktigt nice ut.

Kostar 579 kr och skulle som sagt inte vara helt fel i garderoben.
Klänning från Nelly.com - 579 kr. Klänning från Nelly - 579 kr
Klicka på bilderna för att se den större versionen.

10/08/09

Det har inte hänt så mycket idag.
Var ute med Seti en runda, lagade mat och blev bjuden till en fest i mitten av september (är man ute i god tid så är man).
Verkar dock som det kommer bli rätt kul och så får man träffa en massa folk man inte sett på ett tag, så yay :]


Translucent Powder

Idag fick jag hem mitt Translucent Powder (Barry M) från Nelly. Ni kanske minns att jag skrev om det för ett tag sen, blev dock inte löst puder då det var slut. Hur som helst så sitter det väldigt snyggt, mattar ner men ser ändå naturligt ut.


09/08/09

Sitter och väntar på att klockan ska bli tio så att affären öppnar. Jag vaknade ovanligt tidigt, klockan fem faktiskt, och har sen dess mest lekt med Seti och tränat på att skriva hiragana (japanska tecken). Min handstil är inte den finaste men någon som inte vet hur det egentligen ska se ut lär inte kommentera det :p

Efter att jag har varit på affären ska jag till en kompis och städa, kanske låter lite mysko men allt har en förklaring. Det är nämnligen så att han inte är hemma och personen han hyr lägenheten av över sommaren kommer förbi senare idag, så det blir att se till så att stället är OK.

För övrigt så har jag inte så mycket planerat idag. Kanske stannar jag och snackar lite med henne ("hyresvärden") med tanke på att även hon är en fridhemmare. Vi får se helt enkelt.


DeviantART

Om ni läser min blogg har ni nog märkt att jag ibland lägger ut bilder/foto som kommer från DeviantART. Sidan fungerar så att konstnärer själva lägger upp sin konst och folk kan genom sidan köpa, titta, kommentera och kritisera.

Men tro inte att  DA bara är bilder, de har alla möjliga sorters kreativa skapelser som t.ex. kläder, skulpturer, filmer och litteratur. Om du inte har spanat in denna sida än så rekommenderar jag det verkligen!

deviantart logga

Sunset at Saimaa

Dagens foto heter Sunset at Saimaa och fotografen är closer-to-heaven från DeviantART

Sunset at Saimaa av closer-to-heaven
Klicka här för att se en större version!

Strömavbrott

Hade precis ett strömavbrott här, i kanske en halvtimme? Iaf så blev jag lite paff när datorn helt plötsligt stängdes av och försökte fundera ut om det faktiskt var strömavbrott eller om en propp hade gått. Ganska egendomligt egentligen att så fort något negativt händer så funderar man direkt på om det bara händer för en själv, tror inte jag är ensam om det.

Med tanke på att datorn inte gick att använda så har jag gått omkring i lägenheten och plockat upp saker från golvet samt fixat naglarna. Det blev nagellacket som jag skrev om här denna gång. Jag har även klippt ner naglarna så att de är ganska korta nu, vilket jag inte alls känner mig bekväm med men det såg rätt dumt ut med endast fyra långa naglar.
Så går det helt enkelt när man bryter dem på löpande band :p

/Sammy.

Ny Frisyr!

Okej, jag har inte klippt mig eller färgat håret men med tanke på hur ofta jag varierar min hårstil så räknar jag detta som en ny frisyr. Vad jag har gjort är att flytta min sidbena från ena sidan till den andra samt satt upp en bit av luggen. Yay?

Bilden är inte speciellt bra och jag har nåt konstigt slags leende men man borde kunna se mitt hår helt okej.
Ny frisyr

Jag är med största sannolikhet inte den första som har håret på detta vis men jag tycker det passar så bra att jag kommer se ut såhär nu ett tag framöver. Med tanke på att förra gången jag ändrade sida på min bena var för några år sen så kan det bli ett långt tag ;)

Dåligt med uppdateringar.

Det har varit ganska dåligt med uppdateringarna här, tråkigt nog kan det dröja ett tag till innan inläggen börjar rulla på som vanligt. :(


Usch

Jag är förkyld och jag har ingen aning om varför. Det är riktigt fint väder ute men jag vill bara krypa ihop under mitt täcke >_<


13 dagar kvar!

Det är tolv dagar kvar till den sjuttonde, tretton om man räknar med den dagen också.
Vad händer den sjuttonde? Skolan börjar :D

Dumma 3

Mitt internet är hur segt som helst, trots att det inte är begränsat. Det lite roliga är att det bara är mitt modem som är segt, alla andras fungerar perfekt.
Skaffade 3 förra hösten för att jag inte kunda skaffa bredband och nu när jag kan det så är jag fortfarande fast med skitet.
Ska gå och klaga nästa gång jag är i närheten av en 3butik. Funderade på att ringa ett tag men vem vill betala 10 kr minuten för att klaga?

Nej nu ska jag tugga lite aggressivt på en kaka!

Jag vill...!

Jag vill:

Lära mig sy.
Lära mig laga mat.
Vinna ett antal miljoner på lotto.
Ha sjukt snyggt lockigt hår.
Hitta en klänning som passar till min systers bröllop.

Nu vet ni min top fem lista av saker jag vill för tillfället. Är jag den enda som tänker i dessa banor?

040809

Det här måste nog vara ett av de tråkigaste inläggen jag publicerat. Jag har absolut ingenting att blogga om.
Klockan är 19:34 och jag planerar att ta en dusch samt gå ut med katten efter det. Spännande? Nej.

Tråkigt?
Ett resultat av uttråkning?


Min hemliga passion!

Alla har en hemlig passion, ibland vet folk om den men ändå så oförutsägbar att den till slut anses vara hemlig.
Min hemliga passion? Lolitakläder.

Nu handlar det inte om vilka lolitakläder som helst utan den där klassiska stilen som ser ut att komma från 1800-talets aristokrati, Classic Lolita med andra ord. Man kan ju fråga sig vad som är så speciellt med just denna stil och varför jag inte har ett enda plagg som passar just denna stil!?

Den sista delen funderar jag också på. Troligtvis är det för att jag inte får tag på några klänningar som passar samt är inom min budget. Synd.

Den första delen känns uppenbar för mig, det är ju så himla snyggt och elegant (framför allt). Till skillnad från Sweet Lolita som består utav en rosa gräddbakelse med tillhörande nallebjörn och Gothic Lolita som är ett moln av mörker så är Classic Lolita ganska neutralt. Att jag dessutom ser så jäkla bra ut i det verkar ju endast som ett plus för min del.

Om ni inte har en aning om vad jag pratar om så kommer här ett par klänningar som jag absolut inte skulle säga nej till.

Rosa klänning från Mary Magdalene Champagnefärgar klänning från Victorian Maiden Vit och blåmönstrad klänning från Victorian Maiden
Klicka på en bild om du vill se en större version!

Tre olika klänningar för tre olika tillfällen. Den första är en mer vardaglig klänning från Mary Magdalene som passar i t.ex. skolan eller på jobbet (beroende på vad man jobbar med). Den andra klänningen är lite mer uppklädd och hade passat på vilken fest som helst. Den tredje måste jag erkänna är min favorit för tillfället. En verklig sommarklänning som jag hade kunnat haft på mig så fort jag var ute i solen. Både den andra och tredje klänningen kommer från Victorian Maiden.

För er som inte känner till de andra stilarna kommer här två bilder för att ge lite perspektiv, den första sweet och den andra gothic.
Sweet Lolita Gothic Lolita

Ja, då har ni tagit del av min kanske inte längre så hemliga passion. Hoppas att ni inte har blivit allt för avskräckta för att klicka er tillbaka hit igen.

/Sammy <3

Dygna

Eftersom jag vaknade senare idag än vad jag normalt gör, klockan sex på kvällen för att vara exakt, så  har jag bestämt mig för att dygna. Om ni inte vad vad som menas med att dygna kan jag berätta att det hela går ut på att inte gå och lägga sig förrens nästa kväll. Det betyder att jag inte ska gå och lägga mig förrens den fjärde klockan 22:00.

Kanske inte den mest hälsosamma metoden för att vrida rätt på dygnet men det är utan tvekan den snabbaste. Dock kan det gå ganska fel om man ger upp efter halva tiden och somnar istället, låt oss säga klockan 10 på morgonen.
Troligtvis (förhoppningsvis) kommer detta inte hända mig då jag har laddat upp med en massa energidryck och saker jag måste göra under dagen ^_^


Mango

Tänkte ta och tipsa om en serie från The Body Shop. Visserligen är den inte speciellt ny men lätt att missa bland de mer "spännande dofterna", något som är synd då den är riktigt nice.
Och serien jag pratar om är såklart mango. Den doftar otroligt gott och känns precis sådär fräsch som The Body Shops produkter ska vara. Har du inte testat denna serie än så bör du göra det.

Mango


Bloglovin

Har skaffat Bloglovin så nu går det att lägga till mig ;)

Följ min blogg med bloglovin!

Guess by Marciano

Jag älskar verkligen denna parfym, problemet är bara att den inte säljs längre >_<
Någon som vet var man kan få tag på en flaska?

Guess by Marciano


5 Gummistövlar

Om ert väder är lika skiftande som mitt kan ett par gummistövlar vara en bra ide. Problemet är att de flesta gummistövlar är riktigt tråkiga och inget man tar på sig i första hand, men det behöver inte vara så!
Här kommer en lista med fem snygga gummistövlar i lite olika stilar, från 249 till 1299.


skopunkten - 249 kr
Gummistövel med hjärta från Skopunkten. 249 kr.

have2have.se - 398 kr
Fräcka gummistövlar med tryck från have2have. 398 kr.

Brandos.se - 549 kr
Svarta gummistövlar med kant i tyg från Brandos. 549 kr

have2have.se - 698 kr
Gummistövlar med klack från have2have. 698 kr.

brandos.se - 1299 kr
Gummistövlar i silver från Brandos. 1299 kr.


Lighthouse

Det blir ingen sensationell nyhet, men här kommer iaf dagens bild.

Lighthouse av Dynnnad
Klicka här för att se en större version!

Fotot heter Lighthouse och fotografen är Dynnnad på DeviantART

02/08/09

Nu har jag bokat tvätt-tid vid midnatt, som vanligt. Nackdelen med att ha en tvättstuga som är igång dygnet runt är att man (läs jag) alltid tvättar så himla sent. Fördelen är att det alltid finns en ledig tid.
Ni kanske undrar varför jag pratar om min tvättstuga eller så har ni redan funderat ut att jag inte har något mer intressant att prata om?

Förhoppningsvis så återkommer jag med en sensationell nyhet  efter att jag har handlat!


Dagens bild

Towards Evening 2 av my-shots
Klicka här för en större version!


Fotot heter Towards Evening 2 och fotografen är my-shots på deviantART.com


Höstnytt från H&M

Satt och skummade igenom min H&M katalog medans nagellacket fick torka. Egentligen fick jag hem den för kanske två veckor sen men det har inte blivit av att jag öppnat den.
Vet inte riktigt vad jag tycker om deras höstnyheter, känns som man sett det mesta förr och färgerna var inte speciellt roliga (mycket lila, grått och blått). Jag hittade iaf ett par plagg som var riktigt fina så det kommer nog bli lite shopping på just H&M även i höst.

Tävling

Hittade denna tävling, klart värt ett försök!
Rosa dator


Vill du vara med och tävla så klicka här för att läsa reglerna och delta. Super enkelt <3


Dränkt katt

För tillfället har jag en blött katt i knäet, vilket inte är speciellt bekvämt. Vi var ute en liten runda och hon lyckades få lera överallt i pälsen vilket ledde till ett litet bad. Kan berätta att det inte uppskattades.

Seti efter ett bad
Normalt sett ser hon inte lycka ynklig ut :p


Kontaktbar?

Idag vaknade jag klockan tre på eftermiddagen av att min mamma tittade förbi och undrade om något hade hänt. Nej svarade jag en aning förvirrad och lyfte upp katten som blev skrämd av dörrklockan.
Det visade sig att det inte har gått att ringa till min mobil sen i förrgår och jag har ju alltid den igång och med mig. Efter en närmar undersökning kom jag fram till att det inte gick att ringa från mobilen heller och att det troligtvis är glapp mellan simkortet och mobilen.. eller nåt. Fungerade iaf efter att jag hade tatt ut kortet och stoppat i det igen.

Så nu vet ni det, om jag inte är kontaktbar så kan det bero på en dålig mobil ;)

Mobil med rött kryss över 200
Ingen mobil för mig T_T

RSS 2.0