Utekväll och kattvaccin

Var ett litet tag sen jag skrev så här kommer en uppdatering!

I förrgår nån gång vid 10 tiden stack jag över till Nadja som hade förfest och träffade lite kompisar, första gången sen jag fick Seti (två veckor :O). Vi stannade där i ungefär en timme innan vi stack ner till Handelsbaren i Åhus.
Det blev alltså en ganska lugn kväll då jag satt mest och snackade med gammalt och nytt folk på deras uteservering.

Igår så fick jag gå upp klockan nio på morgonen och ta med Seti till veterinären för att vaccineras, fick även reda på att katten är en hona. Jag vet att jag sagt att jag skulle byta namnet till Cetra isåfall men jag har vant mig vid Seti och de flesta tycker att det passar lika bra på en hona så hon får heta så.
Det gick iaf bra hos veterinären och hon sov nästan hela vägen tillbaka, vilket är ganska ovanligt då hon normalt sätt sitter och skriker hela vägen.
På eftermiddagen åkte vi hem och nån timme senare följde jag med en kompis och handlade vilket ledde till groggar hemma hos mig, Eller nja, groggar för han och en grogg + massa kakor för mig.

Idag så hade jag tänkt att gå till banken och sätta in lite pengar på kontot men det blev inte av, så jag har mest städat upp lite efter igår och bara slappat. Blev visst en liten tupplur i middags också :P

Tro det eller ej men det är faktiskt sol här, så nu ska jag ut och försöka få nån sorts bränna innan skolan börjar igen.


Barry M

Såg precis att Nelly.com har smink från Barry M, till ett bra pris dessutom. Om du inte känner till Barry M så kan jag berätta att de är först och främst kända allt smink med färg. Ska du ha en färgglad ögonskugga som verkligen håller så är detta märket för dig ;)

Något som står högt upp på min önskelista just nu är Translucent Powder som jag har hört ska fungera perfekt.

Translucent Powder Medium - Barry M - 79 kr.
Translucent Powder (Medium). Finns att köpa hos Nelly.com för 79 kr.

Övningskörning

Var precis ute och övningskörde och det gick väl helt okej, klart jag har haft bättre dagar men det var ingen större katastrof. På vägen hem stannade vi och köpte godis samt fick en insyn i Cyckelnmaffians årsmöte. Utan att överdriva kan jag berätta att det stog tjugo till trettio 14-åringar i en ring vad en bensinstation, och såg sådär "coola" ut som bara fjortonåringar kan. Höll på att dö av skratt när jag såg dem XD

Iaf så blev det lite godis vilket betyder att kvällen kommer att ägnas åt några filmer som jag hittade här eller bara allmänt godisätande ;)

Lösgodis


Kolsyrad mjölk?

Coca-Cola Company har lanserat en ny dryck, nämnligen kolsyrad mjölk. För tillfället finns den i smakerna citrus, persika & mango, bär samt tropisk colada och finns endast att köpa i New York.

Personligen hade jag nog köpt den om jag kunde, man måste ju iaf provsmaka. Den ska uppenbarligen smaka mjölk och något mer läskande enligt Coca-colas informationschef i Sverige.
Om jag känner mig själv så kommer jag nog inte att tycka om denna märkliga dryck men man vet ju aldrig.

Klicka här för att läsa artikeln på expressen!


Moonlight

Moonlight av moonchild-ljilja - Deviantart
Klicka här för att se en större version!

Bilden heter Moonlight och är gjord av moonchild-ljilja på deviantART.com


27/07/09

Efter flera månader av intensivt letande har min syster nu köpt en brudklänning. Kan berätta att vi spenderade tre timmar i samma butik innan hon bestämde sig. Det var egentligen tänkt att vi skulle hitta en klänning till mig med (som är brudtärna) men de hade inte den färgskalan som vi letade efter och det fanns inte en chans att vi skulle stanna längre och fråga personalen vilka klänningar som gick att beställa i vilka färger.

Utöver det så har jag kopplat ihop ett "stereosystem" till min gamla dator som står hemma hos mina föräldrar så att jag har något ljud när jag väl är här. Mina föräldrar använder även datorn ibland (fast att de har bärbara) så de kommer nog ha mer nytta av det än mig, är ju faktiskt inte här så ofta ;)





Chokladfontän!

Vi har väl alla drömt om att äga en alldeles egen chokladfontän!?
                     
Chokladfontän från Coolstuff - 499 kr.

Finns att köpa på CoolStuff för 499 kr.
Kan berätta att jag blev rätt sugen på jordgubbar med choklad när jag såg denna bild --_--'


Katthalsband?

Hittade precis en sida med en massa söta katthalsband, tyvärr var halsbanden rätt dyra och med frakt från USA så kändes det inte så lockande. Därför fortsätter min jackt efter ett katthalsband, som dessutom ska passa på en kattunge.

Jag vet att det finns en hel del negativa aspekter med att ha ett halsband på sin katt men det råkar faktiskt vara så att jag har en innekatt som jag går ut med i koppel, att inte ha ett halsband (som passar) är då en aning udda. H'n har givetvis inte ett halsband på sig inne.

Här är länken till sidan, som även har hundhalsband:
http://www.felinefido.com/


26/07/09

Idag gick jag upp vid två vilket är rätt tidigt om man jämför med de senaste dagarna (förutom igår såklart). Det är inte så lätt att sova när man har en katt på huvudkudden som lite då och då jamar en i örat om man rör på sig >_<

Förutom att äta glass så har jag inte gjort speciellt mycket, så jag kallar det dagens stora äventyr.
Ska ta och duscha nu samt vaxa benen och det är verkligen på tiden kan jag lova. Nackdelen med vax är ju att man måste vänta tills håret har växt en bit innan man kan ta bort det, men det är ju lent ett bra tag efteråt så det är värt det.
Betyder ju dock inte att det är speciellt kul att vänta ;)

varmwax från veet - ca 90 kr
Vax från Veet, tycker det funkar bra och känns inte speciellt mycket. Ca 90 kr.


Söt kalender.

Jag vet att det är ett tag tills skolan börjar men jag hittade en jättesöt kalender från Åhlens. Egentligen letade jag efter en genomskinlig kalender där man själv kan bestämma hur framsidan ska se ut. Min för 08/09 var nämnligen en sådan men det verkar inte som om de har den för detta läsåret, eller så är jag bara blind.
Om jag inte hittar en genomskinlig så kommer det att bli en sån här!

Fickkalender Filur från Åhlens - 69kr
Kalendern heter Filur och finns som sagt att köpa på Åhlens för 69 kr.


Bordershop

Vi åkte klockan fem imorse och efter ca en kvart kom det fram att jag missat det faktum att vi skulle vidare till Tyskland, vilket förklarade varför jag var tvungen att stiga upp kvart över fyra >_>
Det blev inga stora inköp för min del (nåt roligt vin och vodka) men min syster och hennes fästman fick ihop tre vagnar, som förhoppningsvis kommer att räcka hela kvällen.

Verdi raspberry - Bosca
Hittade ingen bild på rätt smak så tänk er en grön flaska och äpple istället för hallon. Den heter iaf Green Apple Sparkletini by Verdi (Bosca) och jag har ingen aning om det är drickbart eller inte, den var ju rätt billig så vad som helst kan hända XD
När jag väl öppnar flaskan så kan jag berätta ;)


Tidig kväll

Imorgon ska jag, min syster och hennes fästman åka till Danmark och handla alkohol till deras bröllop i höst. Jag glömde dock både ID och pass hemma så vi får se hur det går. Iaf så ska vi åka klockan fem på morgonen (måste ju vara först ;)) så det kommer att bli en tidig kväll för min del.

Just nu håller jag på att fixa mina naglar så att de ser relativt okej ut. Funderar även på att skaffa lösnaglar då jag lyckats bryta fyra naglar totalt (tumme + pekfinger på båda händer), och jag tycker verkligen inte om att ha korta naglar. Det enda problemet är att det sliter väldigt mycket på naglarna och det håller inte speciellt länge om man inte gör det på nån salong, vilket är dyyyrt. Får se sen när skolan kommer igång.

/Sammy


Planerat inköp!

Blev helt överlyckligt när jag fick syn på dessa jeans, precis vad jag letat efter. Just utsvängda jeans sitter verkligen snyggt på mig så ett par av dessa kommer att finnas i min garderob inom kort =)

&denim från H&M - 399 kr.
Jeans av &denim, finns att köpa på H&M för 399 kr.

22/07/09

Kom precis tillbaka från marknaden och jag måste säga att det brukade vara större. Det fanns en del fina saker som jag skulle kunna köpa men det kändes som jag behöver mina pengar till annat, så det blev en kattleksak till Seti och en spettkaka till mig. Egentligen skulle jag ha gått med Nadja men hon var sjuk idag så det blev en liten solo tripp istället.

För er som av någon anledning inte vet vad en spettkaka är, eller som de säger här, spiddekauga!
Spettkaka
Som namnet antyder är det något man äter och består av ägg, potatismjöl, socker och är riktigt sött ;)

Nattbloggning

Sitter just nu i mitt gamla rum hos mina föräldrar. Egentligen skulle jag inte åka hit förrens på lördag men jag hade så tråkigt att jag åkte hit istället, att jag dessutom började få slut på mat var ju bara ett sammanträffande ;)
Seti följde såklart med och sover just nu i ett hörn, stackarn är rädd för hunden och väser så fort han är nära.

Imorgon ska jag, och förhoppningsvis Nadja, till Maria Magdalena marknad som hålls i åhus några gånger om året. Det brukar vara riktigt kul att gå omkring och titta på allt och alla, det har dock blivit en aning mindre kul sen det flyttade från Åhusparken till Furehov. Jag ska dock inte klaga för nu tar det ca en minut att gå från mina föräldrars hus till marknaden :D

Jag har faktiskt inte så mycket mer att skriva om just nu så här kommer en totalt orelaterad bild från NASA!
Bild från NASA

Roliga annonser!

Ni vet hur man ibland råkar komma över en otroligt rolig annons som får en att undra om personen som lagt ut den var seriös? Nu har jag hittat en sida där man har samlat en rad olika annonser från blocket, rekommenderar verkligen att ni tar er en titt.

http://www.bestofblocket.se/


Randigt

Hittade denna randiga suit från SLY idag :D
randig suit från chapnlle - 469 kr
Perfekt för stranden eller på stan, då med ett par jeans + överdelen. Kostar 469 kr och finns att köpa hos Chapnlle!


20/07/09

Nej, nu vill jag att skolan ska börja. Om jag ska vara helt ärlig så är det mer människor och liv som jag längtar efter, och självklart skolans datasalar. Fri tillgång 24 timmar om dygnet veckan igenom är något som jag verkligen uppskattar :D

För tillfället har jag inte några program som lämpar sig för någon form av design alls då jag var tvungen att formatera om datorn för ett tag sen och har inte kunnat installera programmen igen.
Förhoppningsvis så kan jag fixa CS3 ganska snart så att jag kan göra lite grejer, som t.ex. en ny bloggdesign ;)



CS3 Master Collection

Vill ha!


Armband

Det är inte ofta jag har armband på mig men när det väl händer så är det berlocker som gäller. Därför har jag letat fram fyra stycken snygga armband med just berlocker, från 39 till 399.

1. Guldigt armband med vita hjärtan från Zylber. 39 kr.
armband från zylber med berlocker - 39 kr

2. Vitt armband med vita och guldiga berlocker från BagsandFashion. 159 kr.
Armband från bagsandfashion - 159 kr

3. Brunt armband med flera rader och små guldiga berlocker från Cocoo. 195 kr.
Armband från cocoo - 195 kr

4. Silvrigt armband med hjärtan och klocka från Chique. 399 kr

Armband från chique - 399 kr

19/07/09

Idag väcktes jag av en liten kattunge som absolut inte förstod hur jag kunde sova klockan nio på morgonen, trotts att jag hade blivit väckt konstant sen ett på natten. Visar sig nämnligen att det är mycket roligare att springa omkring och leka på natten än på dagen. Vi var ute en kort sväng men det var inte speciellt lyckat då h*n är rädd för i princip allting, tror det var första gången h*n var ute.

Iaf så har jag inte speciellt mycket mer att berätta om så här kommer ytterligare en bild på kissen.
Seti/Cetra


Katt

Nu har jag äntligen fått min lille kisse, som for tillfället gömmer sig under min säng. Har gått ca 2 timmar sen h*n kom hit och under den tiden har h*n gömt sig under min säng, jamat konstant samt sovit en halvtimme i mitt knä.
Anledningen till att jag skriver h*n är att jag inte riktigt vet om det är en hona eller hane, det är faktiskt rätt svårt att se :p Ska ta katten till veterinären om några veckor och se så att allt är okej och h*n växer som h*n ska, de borde även kunna kolla vad det är för kön vid det laget.
Iaf så har jag bestämt mig för att kalla katten för Seti tills det, om det är en hane behåller jag namnet och om det är en hona ändrar jag det till Cetra. Namnen är så pass lika att det borde inte vara någon större förvirring.

Har än så länge bara en bild och inte i speciellt bra kvalite men det duger. Print screenade från videokameran då jag faktiskt inte har nån annan kamera XD
Min katt
Handduken finns där för att h*n troligtvis inte är riktigt rumsren än.

Rakt och glansigt hår

Tänkte dela med mig av mina tips för hur man får rakt och glansigt hår på ett väldigt snabbt och enkelt sett.
Jag har naturligt rakt hår men tyvärr så har jag ganska skadat hår med en massa avbrutna hårstrån som sticker ut, trotts detta får jag ofta höra att jag har väldigt glansigt och fint hår.

Det jag gör är att efter jag har tvättat håret så låter jag det torka naturligt, ser dock till att det inte droppar vatten överallt. När håret är nästan torrt men fortfarande fuktigt så tar jag lite serum i hårtopparna och drar händerna några gånger genom håret från benan ner till topparna så att alla flygiga hårstrån försvinner. Personligen använder jag smooth 'n chick från Got2b och tycker det fungerar helt perfekt på mitt hår, dessutom luktar det gott. Tänk dock på att inte ta för mycket serum i håret för det tynger ner och blir inte alls fint.
Efter det sprayar jag lite balsamspray/glansspray från Elvital över håret och låter det tillsammans med serumet torka in. Först när håret är torrt tar jag och borstar det genom att först jobba igen topparna och sen fortsätta hela vägen upp, detta för att det sliter något otroligt på håret att sätta borsten vid benan och dra sig ner.

Sen är det klart, skulle jag ha lite tid tar jag serum och balsamspray i blött hår, blåser torrt och sen borstar men resultatet blir aldrig lika bra.
Självklart finns det fler sätt som garanterar rakt och glansigt hår men detta är det som jag tycker funkar bäst.



Schwarzkopf Got2b - Smooth 'n Chick. ca 75 kr.
got2b smooth 'n chick

L'Oreal Elvital - Conditioning Spray Nutri-Gloss. ca 50 kr.
Balsamsprej från Elvital Nutrigloss


Städning

Idag har jag spenderat dagen med att städa som bara den. Får nämnligen en katt imorgon så lägenheten ska vara kattvänlig tills dess. Förutom att plocka upp saker från golvet har jag även flyttat runt en massa saker så att det som en liten kattunge kan få för sig att äta inte finns där hon kommer åt det. Ganska jobbigt men nu har jag supersorterade bokhyllor och ett golv som är renare än det någonsin varit.

Ska gå iväg och köpa kattsand, mat och lite diverse kattgrejer snart så jag har när jag får henne.
Ifall ni undrar vad katten ska få för namn så har jag bestämt mig för Cetra (sett-rha) som är namnet på ett antikt folk i spelet Final Fantasy 7. Tyckte det passade perfekt på en katt <3

För att avsluta det hela kommer här en bild på en random katt från google ;)
Katt från Google

Med kjolen i fokus

Jag gillar verkligen kjolar, de kan passa till princip vad som helst. Det blir dock först roligt när man får matcha resten av sin outfit efter kjolen och inte tvärt om! Därför har jag letat fram ett par kjolar med lite färg och/eller mönster i olika stilar som jag inte skulle sagt nej till.

1. Kjol från H&M i en riktigt snygg färg som passar nu i sommar. 198 kr.
Blå kjol från H&M - 198 kr
2. Romantiskt mönstrad kjol från Monki. 350 kr.
Mönstrad kjol från Monki - 350kr.
3. Färgglad och uppseendeväckande kjol från Forever21. 17.80 USD (ca 145 kr).
Mönstrad kjol från Forever21 - 17.80 USD.

4. Enkel kjol i fuchsia från Monki. 200 kr.
Enfärgad kjol från Monki - 200kr.

5. Svart och vit kjol med en klassisk touch från Forever21. 17.80 USD (ca 145 kr).
Vit och svart kjol från Forever21 - 17-80 USD
I övriga nyheter så ska jag troligtvis fira en tidig födelsedag hos mina föräldrar idag eller imorgon. Vi får helt enkelt se när det blir :D


Semester

Är för tillfället hemma hos mina föräldrar och har en liten "mini semester", dock är vädret inte speciellt fint så jag har varit inne i princip sätt hela dagen.

I tisdags var det mer okej så jag och Nadja var ute på Kristianstad-dagarna hela kvällen med ett gäng nya och gamla kompisar. Hade jättetrevligt trots att jag bestämde mig för att gå in mina nya klackar på kullersten, fick fina plåster av röda korset --_--'

Varje år på Kristianstad-dagarna så finns det ett litet tivoli med några karuseller (oftast samma alla gånger) och jag brukar alltid vänta tills det blir mörkt med att åka. Själva karusellerna är inte speciellt spännande men det blir en häftig upplevelse när man bara ser neonljus fara förbi i takt till musiken.
Hur som helst så åkte jag och Helena karusell tillsammans där hon lyckades fixa så att vi fick åka gratis, rätt lätt med. Det visade sig att de inte var speciellt noga med hur många biljetter de samlade in så det räckte med att fråga :O

En hel del shopping har det också blivit, som det tyvärr inte blir någon bild på då jag inte har en fungerande kamera. Har inte lyckats hitta någon bild av varken skor eller klänning online heller.
Skorna är ett par sandaletter i svart mocka som jag köpte på DinSko och klänningen är en riktigt snygg (och tajt) colorblock variant i grönt, blått och svart som kommer från Randiga Rutan. Förhoppningsvis kan jag låna en kamera imorgon och föreviga denna outfit.
Köpte även en tröja på 1st Base av märket Osiris som jag också kommer att försöka få fram en bild på.

Något som jag däremot kan visa en bild på är lite smink jag inhandlade nyligen.
Nagellack från H&M och ögonskugga från Make Up Store.
Nagellacket är från H&M (uppenbarligen :p) och heter "Enchantress Emma" medans ögonskuggan är från Make Up Store och färgen heter "Breath".

Båda passar bra till solbrun hud ;)

Intro

Tjej, 18 år och student. Enklare än så blir det inte.
Har tänkt att ge mig in i denna djungel av bloggande ett tag nu så vi får se hur många inlägg det blir innan jag tappar intresset, brukar hända för eller senare.

Ifall min lilla presentation av mig själv inte kändes tillräcklig kommer här en mer ingående variant:
Bosatt i en liten by i mitten av skåne där jag även pluggar en blandning av grafisk design, kommunikation och en hel del annat som tillhör reklambranschen. Vill du veta mer om detta så kan du läsa skolans egen beskrivning av kursen.
På sommaren finns det inte så mycket att göra här vilket betyder att jag för tillfället sitter en hel del framför datorn eller tvn när jag inte är hos min pojkvän. Min lägenhet är en stor etta (45 kvm) och är oftast lagom ostädad då jag inte är speciellt pedant när det kommer till städning.
Det är svårt att beskriva sin egen personlighet då man är en aning partisk men jag kan iaf säga att jag är nyfiken, oftast glad och bra på att kompromissa. Utöver det är jag riktigt duktig på att baka och har lätt för att lära mig nya saker.

Förhoppningsvis kommer bloggen snart att vara fylld av inlägg i lite diverse kategorier. Lite mode, lite funderingar, lite allmänt och ganska mycket design. Hoppas att du kommer finna det intressant!


RSS 2.0